Zit je te twijfelen tussen een hondenverzekering of iedere maand een bepaald bedrag apart zetten voor de dierenartskosten? Hoewel je iedere maand een bepaald bedrag apart zet voor jouw dieren, kan het zomaar zijn dat het niet voldoende is bij een noodgeval. De dierenarts is niet goedkoop en wanneer jouw hond of kat een aandoening heeft, lopen de rekeningen steeds verder op. Maar waarom zou je dan daadwerkelijk voor een verzekering kiezen voor jouw hond of kat? En welke dekkingen kun je verwachten? Onderstaande informatie zorgt dat je een weloverwogen keuze kunt maken en jouw huisdier kunt beschermen.

Een bescherming tegen onverwachte medische kosten

Een eerste reden om te kiezen voor een hondenverzekering of een verzekering voor de kat is vanwege de onvoorziene medische kosten die wel eens op jouw pad kunnen komen. Ieder dier kan plotseling ziek worden of letsel oplopen. Als dit gebeurt, lopen de rekeningen hoog op. Vooral als je regelmatig naar een spoedarts moet, kan het al snel enkele honderden euro’s per bezoek kosten. Het is geld dat je wellicht eenmalig kunt besteden, maar niet als er regelmatig iets voorvalt. Het maandbedrag dat je op jouw spaarrekening zet, is binnen een korte tijd verdwenen. Een verzekering kan de kosten voor een groot deel dekken, zodat het jou meer financiële rust geeft en je de gezondheid van jouw huisdier weer op de eerste plaats kan zetten. Je kunt je volledig concentreren op jouw huisdier en het geven van de juiste zorg. 

 

Jaarlijkse controles en eventuele behandelingen

Een andere reden voor een kat verzekeren of de verzekering voor jouw hond afsluiten, is omdat je hiermee ook de preventieve zorg en vaccinaties kunt geven zonder direct een hoge rekening te verwachten. Ieder jaar wil je met jouw huisdier naar de dierenarts om een controle uit te voeren en de vaccinaties te geven die jouw huisdier beschermen tegen de ziektes. Deze standaardbezoeken variëren tussen enkele tientjes tot meer dan honderd euro. De verzekering kan je helpen om deze kosten te dekken. Mocht er dan uit dit jaarlijkse bezoek blijken dat jouw huisdier ziek is en er behandelingen nodig zijn, hoef je je hier ook geen zorgen meer over te maken. Je hoeft de claim alleen nog maar in te dienen bij de verzekering. 

Chronische aandoeningen en de benodigde zorg

De hond of kat verzekeren kun je ook vanwege chronische aandoeningen en de langdurige zorg die nodig is voor de gezondheid van het dier. Hierbij moet je wel goed opletten of de verzekeraar de bestaande aandoeningen mee verzekeren. Dit is namelijk niet altijd bij de standaardvarianten beschikbaar. Als dit wel het geval is, kan de verzekering jou helpen bij het beheren van de kosten van medicijnen, de controles die bij de aandoeningen horen en de noodzakelijke zorg van jouw huisdier. Als dan toch blijkt dat je niet voldoende gedekt bent, kun je de verzekering ieder jaar weer aanpassen door aanvullende opties toe te voegen tegen een laag bedrag per maand.