Ben jij niet meer tevreden met een tattoo op jouw lichaam? Dat is hartstikke jammer, maar gelukkig kan jij ervoor kiezen om de tattoo permanent te laten verwijderen door de tattoo weg te laseren. Ben jij momenteel op zoek naar meer informatie over dit proces? Goed nieuws voor jou, want hieronder kan jij alles vinden over het verwijderen van een tattoo. Blijf dus vooral even verder lezen. 

Fijne huidkliniek zoeken

De eerste stap in het verwijderen van een tattoo is het vinden van een fijne huidkliniek. Het moet vooral een huidkliniek zijn die veel ervaring heeft en dus de behandeling professioneel kan uitvoeren. Het is daarom belangrijk dat jij van tevoren onderzoek doet naar een goede huidkliniek in Rotterdam. Het internet is een goede plek om een huidkliniek te vinden, want het internet staat vaak vol met reviews. Die reviews kunnen jou veel vertellen over een bepaalde huidkliniek, dus lees alles goed door. 

Eerste consult bijwonen

Heb jij eindelijk de beste huidkliniek gevonden? Dan is het tijd om een consult bij te wonen. In de meeste gevallen is dit een gratis consult dat geheel vrijblijvend is. Tijdens de afspraak zal de huidtherapeut goed gaan kijken naar de tattoo. Op basis van de situatie zal de huidtherapeut een beoordeling kunnen geven over de behandeling. De tattoo kan namelijk op verschillende manieren worden verwijderd. Door het advies van de huidtherapeut weet jij zeker dat jij de juiste behandeling krijgt.  

Behandeling uitvoeren 

Staat de behandeling helemaal vast? Dan is het natuurlijk tijd voor de uitvoering ervan. Bereid je er maar op voor dat een tattoo verwijderen pijn kan doen. Of het daadwerkelijk pijn doet, hangt een beetje af van jouw pijngrens en de plek van de tattoo. Ieder mens ervaart de behandeling anders. Aan het begin van de afspraak wordt de huid bij de tattoo worden helemaal goed schoongemaakt zodat de behandeling soepel kan verlopen. Vervolgens vindt de daadwerkelijke behandeling plaats. In de meeste gevallen zal dit ongeveer dertig minuten duren, maar dat is wederom afhankelijk van de tattoo. 

Laten genezen

Op het moment dat de behandeling heeft plaatsgevonden, wordt de tattoo afgeplakt. Dit zorgt er namelijk voor dat de tattoo een stuk sneller kan genezen. Het is belangrijk dat de eerste zeven dagen de tattoo goed afgeplakt blijft. Er zal wel een bepaalde periode tussen de behandelingen moeten zitten. De meeste tattoos hebben ongeveer acht weken nodig om te genezen voordat de volgende behandeling kan plaatsvinden. Houd er in ieder geval rekening mee dat je meerdere behandelingen nodig gaat hebben om de tattoo volledig weg te halen. De huidtherapeut kan jou daar in het eerste consult vast en zeker meer informatie over verschaffen.