Kennis en specialisatie opdoen met gecertificeerde opleiding

De zorg gaat ons allemaal aan en de specialisten van Fortior gaat zorg bijzonder aan het hart. Wij verbinden liefde voor kennis met liefde voor mensen. Onze specialistische kennis delen we graag met u. Middels kleinschalige trainingen van een of enkele dagen stellen we deelnemers in staat om hun kennis te verdiepen of juist te verbreden. U kunt dus kiezen om met nieuwe onderwerpen in aanraking to komen of juist verder te bouwen op wat u al wist. Fortior trainingen hebben een praktijkgericht karakter. U kunt uw vaardigheden dus vrij snel inzetten om mensen met een beperking te helpen.

 

Van elkaar leren en netwerken in een gemoedelijke setting

Op Fortior.info kunt u zich rijkelijk informeren over de verschillende modules die worden aangeboden. We kunnen u vooral aanraden om alvast dieper in de materie te duiken. Omdat we met een breed team werken kunnen we de belangrijkste thema´s rondom geestelijke gezondheidszorg tot in het verste detail samen met u ontleden. We letten natuurlijk op uw individuele wensen en behoeften om zo een leerervaring op maat aan te kunnen bieden. Samen schijnen we een licht op de thema´s die u bewegen.

 

Onze opleidingen zijn een langetermijninvestering

Het helpen van anderen zit diep in de mens. Geen wonder dat onze trainers zo gedreven zijn om hun tools en praktijkbewezen aanpak met anderen te delen. Waarom zijn deze tools zo belangrijk? Zonder de juiste tools bestaat er een groter gevaar dat je moe en overwerkt zou raken van het werken met bijvoorbeeld kinderen die met EVMB gediagnostiseerd zijn. Onwetendheid en gaten in uw kennis zorgen namelijk voor meer werk en meer frustratie. Juist daarom is het belangrijk om gestructureerd te werken met passende gereedschappen. U gaat toch ook geen huis poetsen met een tandenborstel?

 

Goed voorbereid te werk gaan

Wij werken zowel met praktijk-kennis alsook theoretische denk-kaders. Dit zijn de mentale instrumenten waarmee we effektiviteit en efficientie in de geestelijke gezondheiszorg brengen. Een voorbeeld van een effektieve tool is de seo vragenlijst die werd ontwikkeld door Rachel de Groot. De vragen worden op een speelse manier gepresenteerd middels een set kaartjes. Het grondliggende concept is een kleurenprofiel waarmee het individuele ontwikkelingsdomein in kaart kan worden gebracht. Om in de praktijk hiermee effectief te kunnen werken is het belangrijk om heldere gedragsobservaties te kunnen doen. De context is steeds doorslaggevender geworden bij de ontwikkeling van het theoretisch kader. U ziet dat terugkoppeling tussen praktijk en theorie de intellectuele weg vooruit is. Wij verwelkomen u om samen met ons dit pad te bewandelen.