In de huidige tijd, waarin hygiëne en desinfectie van cruciaal belang zijn, is het vinden van veilige en duurzame oplossingen essentieel. Traditionele desinfectiemethoden kunnen chemische stoffen bevatten die schadelijk zijn voor zowel mens als milieu. Gelukkig zijn er innovatieve bedrijven zoals Watter.nl die een revolutionaire benadering bieden voor veilige en duurzame desinfectie. In dit artikel zullen we de voordelen en werking van Watter.nl bespreken, evenals de impact ervan op het gebied van hygiëne, gezondheid en milieubescherming.
 

Wat is duurzame desinfectie van Watter?

Watter.nl is een bedrijf dat zich richt op het produceren van geavanceerde desinfectieoplossingen met behulp van een elektrochemische activatie (ECA) technologie. Deze technologie maakt gebruik van elektrische stroom om zout water om te zetten in een krachtige desinfecterende oplossing. Het resultaat is een veilige, effectieve en duurzame manier om oppervlakken, water en lucht te desinfecteren.

Voordelen van duurzame desinfectie

  • Veiligheid: De desinfectieoplossing van Watter.nl is niet giftig en veilig voor mens en dier. In tegenstelling tot traditionele desinfectiemiddelen bevat het geen schadelijke chemicaliën zoals chloor of ammoniak. Dit maakt het ideaal voor gebruik in diverse omgevingen, zoals ziekenhuizen, scholen en kinderdagverblijven.

  • Effectiviteit: De desinfectieoplossing van Watter.nl is zeer effectief tegen een breed scala aan micro-organismen, waaronder bacteriën, virussen, schimmels en sporen. Het heeft bewezen bacteriën zoals MRSA en E. coli te doden en kan helpen bij het voorkomen van infecties en verspreiding van ziektekiemen.

  • Duurzaamheid: Watter.nl biedt een duurzaam alternatief voor traditionele desinfectiemiddelen. Het proces van elektrochemische activatie vereist alleen zout en elektriciteit, waardoor er geen schadelijke chemicaliën in het milieu terechtkomen. Bovendien kan de desinfectieoplossing van Watter.nl ter plaatse worden geproduceerd, waardoor er geen transport van chemische desinfectiemiddelen nodig is en de CO2-uitstoot wordt verminderd.

  • Brede toepasbaarheid: De desinfectieoplossing van Watter.nl kan worden gebruikt voor diverse toepassingen, zoals het desinfecteren van oppervlakken, water en lucht. Het kan worden toegepast in ziekenhuizen, scholen, horecagelegenheden, kantoren en zelfs in de landbouwsector.
     

Werking van Watter

Het desinfectieproces van Watter.nl is gebaseerd op elektrochemische activatie. Door middel van elektrische stroom en speciale elektroden wordt zout water omgezet in een desinfecterende oplossing die bestaat uit actieve stoffen zoals hypochloorzuur en natriumhydroxide. Deze stoffen hebben antimicrobiële eigenschappen en kunnen micro-organismen effectief doden. Het resultaat is een veilige en effectieve desinfectieoplossing die kan worden gebruikt in diverse situaties.

Impact op hygiëne, gezondheid en milieubescherming

Het gebruik van Watter.nl voor desinfectie heeft een positieve impact op verschillende gebieden:

Hygiëne

Door het effectief doden van ziektekiemen draagt Watter.nl bij aan het handhaven van een optimale hygiëne in verschillende omgevingen, zoals ziekenhuizen, scholen en openbare ruimtes. Het helpt bij het voorkomen van infecties en ziekten, waardoor een veilige omgeving wordt gecreëerd voor gebruikers.

Gezondheid

De niet-toxische aard van de desinfectieoplossing van Watter.nl vermindert het risico op gezondheidsproblemen veroorzaakt door schadelijke chemische stoffen in traditionele desinfectiemiddelen. Dit is vooral belangrijk voor gevoelige individuen, zoals mensen met allergieën, astma of andere luchtwegaandoeningen.

Milieubescherming

Door het vermijden van schadelijke chemicaliën en het verminderen van de CO2-uitstoot die gepaard gaat met het transport van traditionele desinfectiemiddelen, draagt Watter.nl bij aan de bescherming van het milieu. Het bevordert duurzaamheid en vermindert de belasting van het ecosysteem.