Heb je last van vervelende rugklachten? Dan is het aangeraden om een bezoek te brengen aan een fysiotherapeut voor een behandeling voor rugklachten. Fysiotherapeuten helpen je om van verschillende klachten af te komen. Fysiotherapeuten helpt patiënten met het behandelen van rugklachten en aandoeningen van de wervelkolom, zoals spondylitis ankylosis. Omdat fysiotherapeuten een belangrijke rol spelen in het medische regime, werden ze in diverse landen, wereldwijd tijdens de Covid-19-pandemie als onmisbare diensten beschouwd.

Pijn in onderrug en nek

De meest voorkomende gevallen waarbij fysiotherapie van de wervelkolom ingezet kan worden zijn die van de onderrug en de nek.

Het doel van fysiotherapie is om de normale positie van de wervelkolom te herstellen en een onbeperkte beweging van de rug terug te krijgen. Door de gewrichten te mobiliseren, en met zachte weefseltechnieken kan de fysio dit voor elkaar krijgen.

Rugklachten laten behandelen door de fysio betekent dat die patiënten voorlicht over een juiste houding, vooral aan mensen die een baan hebben, waarbij ze de hele dag zitten.

De sleutel bij rugklachten is elke vorm van lichaamsbeweging. In ernstige gevallen waarin een operatie de enige optie is, is de periode vóór de operatie belangrijk. Vanaf deze periode wordt fysio geadviseerd voor de revalidatie. Dit helpt de rond het operatiegebied gelegen spieren te versterken.

Terugkerende pijn is een teken van gevaar

Bij elke vorm van behandeling moet het hoofddoel zijn om de oorzaak van het probleem weg te nemen. Wanneer iemand meerdere keren last heeft van rugpijn, zelfs na een goede behandeling, dan werd de echte oorzaak van de pijn niet is aangepakt.

De reden voor pijn is dat het lichaam signalen geeft, die de patiënt niet herkent. Als je de wervelkolom te veel belast, zet die belasting zich om in rugpijn. Als je het gevoel hebt dat de pijn niet minder wordt, of als je denkt dat de activiteiten die de fysio je adviseert effect hebben, dan is het tijd voor een verandering.

Wanneer je rugklachten laat behandelen door een goede fysio, begint het proces niet vóór een goede, grondige beoordeling van je nek, je rug en andere lichaamsdelen. Dit wordt vooral gedaan om de wortel van het probleem te vinden en dat aan te pakken.

De rol van fysiotherapie

De fysio in Terheijden zorgt ervoor dat het probleem van de rugklachten wordt weggehaald, en voorkomt dat het in de toekomst terugkomt. De fysiotherapeut is opgeleid om vast te stellen of je verkeerde bewegingspatronen hebt aangeleerd die de klachten erger maken. Het lichaam moet een nieuwe opvoeding krijgen om het de juiste bewegingen aan te leren.

Als je last hebt van steeds terugkerende rugpijn, is het belangrijk om dat zo snel mogelijk te behandelen. Rugklachten kunnen leiden tot grotere problemen en meer negatieve gevolgen hebben voor je lichaam.

Je rugklachten laten behandelen door een fysio kan helpen ze bij de wortel aan te pakken en je rug weer in orde te krijgen! Je hoeft niet te leven met chronische rugpijn.

Wat te doen bij verdere rugklachten

Bij verdere rugklachten kan traplopen lastig zijn en veel pijn doen. Om dit te voorkomen zijn de trapliften van Handicare de perfecte oplossing. Deze trapliften zijn bedoeld voor mensen die niet meer op hun eigen benen de trap op kunnen. Het grote voordeel is dat je het gevoel van onafhankelijkheid weer terug krijgt. Het aanschaffen van een traplift is nog vrij duur, als je rugpijn tijdelijk is kun je ook een traplift huren.