Een bekende van mij heeft erg veel last van overgewicht en wil daar iets aan doen, maar heeft het daar erg lastig bij. Doordat hij de laatste jaren steeds meer gewicht erbij heeft gekregen heeft hij erg veel last van zijn voeten. Hoe hij dit combineert? Dat lees je in dit blog.

 

Verhoogde druk op de voeten

Een paar jaar geleden had mijn kennis nog nergens last van, een slanke normale man. Door de laatste jaren heen heeft hij veel verdriet meegemaakt en daardoor is hij zichzelf een beetje vergeten en veel geen eten en drinken. Logisch vervolg daarvan is dat er dan kilo’s bijkomen en dat gebeurde, in flinke mate. In de laatste 3 jaar is hij 34 kilo aangekomen en dat had vervelende gevolgen.

Doordat je wat zwaarder bent krijgt je lichaam meer belasting. Botten, spieren en gewrichten krijgen meer belasting en daardoor ontstaan problemen. Door de verhoogde druk is de stand van zijn voeten veranderd en had hij een stekend gevoel als hij op zijn hakken stond. Hierdoor liep hij steeds minder en dan komen de kilo’s er ook steeds weer bij.

OP gegeven moment dacht ik bij mezelf: ‘’dit kan zo niet langer.’’, ik ben gaan helpen en heb gezegd dat we gaan werken aan zijn gezondheid. Als eerste zijn we naar een podotherapeut in Utrecht gegaan voor zijn voeten en dat hielp enorm. Hij kreeg schoenzolen en ze hielpen hem om bepaalde tijd met een voetenbehandeling voor de stand van zijn voeten. Na verloop van tijd kon hij weer goed lopen zonder pijn.

Voeding en gezondheid

Na de eerste afspraak met de podotherapeut gingen we een tweede traject met hem in: afvallen. Hiervoor hebben we eerst goed onderzocht wat een goede hulp was. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Fit and Food Fiesta, een website waar vele tips op stonden om hem te helpen.

Het was een zwaar traject, maar het eindresultaat was verbluffend en is uiteindelijk 24 kilo afgevallen in een jaar tijd. Hij staat weer positief en blij in het leven, dankzij de hulp van de podotherapeut en de tips van Fit and Food Fiesta.