Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Het is in deze situatie fijn als je goed verzekerd bent. Daarnaast is het fijn om vooraf te weten waarvoor je wel en niet verzekerd bent. De kosten waar jij voor verzekerd bent, hangen erg af van de verzekering die je hebt. Zo kun je ervoor kiezen om vrijwel over voor verzekerd te zijn en een hoge premie te betalen. Echter kiezen de meeste mensen voor een basispakket en zijn zeer beperkt verzekerd.

 

De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering

 

Wanneer je alleen een WA-dekking hebt, ben je niet verzekerd voor de schade die je aan je eigen auto rijdt. Jouw verzekering betaald alleen de schade die je bij een andere auto hebt veroorzaakt. Deze verzekering komt dus alleen in actie wanneer jij schade aan een ander veroorzaakt.

 

De WA+

 

Naast de standaard WA, bestaat er ook nog de WA+. De WA+ vult de standaard verzekering aan. Zo ben je bij een WA+ voor meer situaties verzekerd. Deze verzekering dekt bijvoorbeeld ook schade door brand, een aanrijding met wild en diefstal.

 

All risk verzekering

 

De WA verzekering zou je eventueel ook aan kunnen vullen met een all risk verzekering. Bij een all risk verzekering wordt niet alleen de schade bij een ander gedekt, maar ook de schade aan het eigen voertuig. Wel zijn er een aantal situaties die niet onder de all risk verzekering vallen. Hierbij kun je denken aan technisch mankement.

 

Zorg voor zekerheid en doe een berekening

 

Wanneer je een autoverzekering af wilt sluiten, is het goed om na te denken over met welke partij je in zee gaat. Daarnaast is autoverzekeringen bereken erg verstandig. Zo weet je wat je ongeveer per maand per verzekeringssoort kwijt zou zijn. Aan de hand hiervan kun je bekijken of het verstandig is om voor een all risk pakket te gaan, of om toch alleen een standaard wettelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.