Of je de fysio moet opnemen in je verzekering is een lastige vraag. Daarnaast is het ook voor iedereen anders. Na het lezen van deze blog weet je of je de fysio moet opnemen in je zorgverzekering. Een verzekering is duur en die wil je natuurlijk zo goedkoop mogelijk houden. Maar je wilt wel maximaal verzekerd zijn. Je moet dus goed kijken wat je laat verzekeren en of het voor jou van toepassing is.

 

De fysio opnemen in je zorgverzekering

Ben je een sportman of vrouw? Dan is het verstandig om de fysio op te nemen in je zorgverzekering. Wanneer je vaak sport zal je vaak last hebben van blessures. Daar wil je dan natuurlijk een goede behandeling voor krijgen. Zit je bij een sportvereniging? Dan is er een kans dat de sportvereniging een eigen fysio heeft of dat de sportvereniging het voor je vergoed. Kijk hier altijd naar voordat je de fysio opneemt in je zorgverzekering.

 

Een andere reden om de fysio op te nemen in je zorgverzekering is als je fysiek zwaar werk hebt. Door je werk kun je ook blessures oplopen. Dit kan doordat bijvoorbeeld voorkomen als je op je werk veel moet tillen of als je in de zorg werkt en mensen verzorgt. Het is aan jou om in te schatten hoe groot het risico is er iets gebeurt.

 

Een minder voorkomende reden om de fysio in je zorgverzekering op te laten nemen is als je flink in de groei bent of als je bijvoorbeeld x benen hebt of iets dergelijks.

 

Het is belangrijk om naar de fysio te gaan wanneer je klachten hebt. De fysio is gespecialiseerd in het geven van uitstekende fysiotherapie. Doe je dit niet dan kunnen de gevolgen erger zijn dan je denkt of houd je langer last van je problemen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je je blessure niet laat behandelen en dat je spieren verkeerd groeien. Dit kan voor veel last zorgen. De fysio weet precies hoe die dit moet behandelen. Het is handig om bij een fysiopraktijk te zitten in jouw buurt. Je wilt tenslotte niet ver reizen met een zere voet.