Bij de fysio komen veel verschillende soorten klachten voorbij. Fysio’s kunnen je ook bij veel van die klachten helpen, natuurlijk is het bij iedereen anders maar veel klachten komen vaak voor waardoor ze erg goed zijnin het behandelen van die klachten. In deze blog hebben we de meest voorkomende klachten bij elkaar verzameld.  

Rug en nek klachten 

Er zijn veel verschillende rugklachten. Ook zijn er veel verschillende aanleidingen die tot rugklachten kunnen leiden, het kan zijn dat je door je rug bent gegaan, een verkeerde houding hebt, bent gevallen, artrose hebt of als je zwanger bent. De rugklachten kan iedereen anders ervaren waardoor het soms lastig kan zijn voor een fysio om het te behandelen. Fysio’s doen daarom altijd veel testjes om erachter te komen welke behandeling goed bij jou past. 

Nekklachten kunnen ook door verschillende dingen komen, het kan zijn dat je een verkeerde houding hebt, een val, een spier die verrekt is of na een ongeluk, ook kan stress een oorzaak zijn van nekklachten. Fysiotherapeut Den Haag en Fysiotherapeut Scheveningen kunnen je daarbij helpen. Het zijn ervaren fysio’s die je goed kunnen helpen. 

Knie en heupklachten 

Knie en heup klachten komen vaak voor bij de wat ouderen. Dat kan komen door artrose, dat is een aandoening waarbij het kraakbeen gaat slijten. Artrose komt vaak bij ouderen voor. De klachten hiervan kunnen pijn en stijfheid zijn. Fysiotherapeut Den Haan en fysiotherapeut Scheveningen kunnen ervoor zorgen dat de stijfheid en de pijn minder worden. Ook helpen zij er bij om de spieren sterker te makenen je conditie op te bouwen. 

Sportblessures 

Sportblessures komen ook veel voor in fysiopraktijken, maar ook daar kunnen verschillen in  zitten. Het kan namelijk zijn dat je een operatie hebt gehad door een sportblessure, dan helpt de fysio mee met je revalidatie maar het kan ook zijn dat je op het moment zelf geblesseerd bent dan kan Fysiotherapeut Den Haag en Fysiotherapeut Scheveningen je daar maar al te graag mee helpen. Veel sporten worden geblesseerd door overbelasting of problemen met spieren. 

Conclusie

Er kunnen veel verschillende klachten zijn. Vaak is en fysio een oplossing, zij kunnen je helpen met het herstel of met de revalidatie. Behandelingen bij de fysio kunnen soms erg lang duren, geduld is daarbij een schone zaak, liever dat het wat langer duurt en dat het weg is dan dat je er een langere tijd mee blijft lopen. Heb jij ooit hulp gehad van een fysio?