Haarverlies kan erg vervelend zijn. Zeker als je nog jong bent wil je graag een volle bos haar zonder plekken met weinig haargroei of zelfs geheel kale plekken. Echter is het niet voor iedereen vanzelfsprekend dat zij een volle haargroei hebben of dat zij geen haar verliezen. Dit kan bij veel mensen leiden tot onzekerheid over hun uiterlijk en soms tot schaamte. Soms kiezen mensen ervoor om deze plekken zoveel mogelijk te bedekken maar ook dit kan erg vervelend zijn. Je kan daarom overwegen om een haartransplantatie te ondergaan. Dit is wel een ingrijpende behandeling en het is daarom belangrijk om een goede keuze te maken wat betreft de kliniek waar je deze behandeling wilt doen. Daarom geven we hier 5 tips voor het maken van deze keuze. 

Doe onderzoek

Voordat je begint met het raadplegen van een kliniek is het belangrijk om je eerst goed te verdiepen in alle relevante informatie rondom deze ingreep. Begin daarom eens met het lezen over dit onderwerp of bekijk eens wat hierover op het internet is te lezen. Al gauw zul erachter komen dat de meest voorkomende behandelmethodes bestaan uit de FUE haartransplantatie en de FUT-haartransplantatie. Probeer dus te begrijpen wat het verschil is tussen deze 2 methoden. 

Stel criteria op

Een andere handige tip is het opstellen van een lijstje van criteria die jij belangrijk vindt bij een haarkliniek. Vervolgens kan je aan de hand van deze lijst nagaan of een kliniek aan jouw eisen voldoet. Hierdoor zal je al snel merken dat veel klinieken afvallen omdat deze niet aan jouw criteria voldoen.

Lees ervaringen

Een van de belangrijkste dingen om op te letten bij het beoordelen van een een haarkliniek zijn de ervaringen van eerdere patiënten. Op het internet staan heel veel recensies en beschrijvingen van ervaringen van mensen die een behandeling zijn ondergaan bij een kliniek. Aan de hand hiervan kan je de kwaliteit van een kliniek goed beoordelen. 

Vergelijk klinieken

Als je een aantal klinieken hebt gevonden die voor jou wellicht een goede optie zijn kan het nog steeds lastig zijn om de knoop door te hakken. Probeer daarom de klinieken op een handige manier met elkaar te vergelijken. Je kan hierbij een lijst maken van voor en nadelen van elke kliniek om op een overzichtelijke wijze een overweging te kunnen maken. 

Ga op consult bij meerdere klinieken 

Als je nu een geschikte haarkliniek hebt gevonden maar nog steeds twijfelt kan je op consult gaan. Dit kan je bij meerdere klinieken doen zodat je de offertes met elkaar kan vergelijken zodat je precies weet wat je bij elke kliniek kan verwachten.